IN MEI LEGGEN DE VOGELS EEN EI EN KUNT U TERECHT VOOR VEEL ACTIVITEITEN IN DE BRASSERSHOEVE!

Lydia stelt zich aan u voor:

Mijn naam is Lydia van Driel, 71 jaar en sinds 1 maart j.l. ben ik als secretaris verbonden aan het bestuur van de Brassershoeve.

Geboren en getogen Utrechtse maar door mijn werk ben ik in Naarden terecht gekomen en nu woon ik al 18 jaar in Huizen.

Voor de vaste bezoekers ben ik geen onbekende. In november 2022 ben ik begonnen als gastvrouw. Fijn werk om te doen en dat blijf ik naast mijn andere werkzaamheden ook doen op maandagmiddag. De bezoekers ontvangen, van een drankje voorzien, een praatje maken en vragen beantwoorden.

Het is fijn om in zo’n mooi oude pand te mogen werken en zo een zinvolle invulling te geven aan mijn vrije tijd. Ik heb 40 jaar bij KPN gewerkt en ben al geruime tijd met pensioen. Daarna allerlei werkzaamheden gedaan en ook mantelzorger geweest. En nu heb ik tijd over en waar kan ik dat beter aan besteden dan aan een bloeiend activiteitencentrum voor 55 plus en op die manier een bijdrage te kunnen leveren aan het gemeenschapsleven. Ik geniet ook altijd van de verhalen en anekdotes van de oude(re) Huizers.

Ik ontmoet u graag in de Brassershoeve.

Tot ziens,
Lydia van Driel

Bingo!

Op donderdagmiddag 25 april jl. hebben we weer een gezellige bingo in de Brassershoeve gehad.
Op de foto ziet u Hetty en Mireille (moeder en dochter, omringt met vele prijzen) die van dit evenement al weer lang zo’n succes maken. In de maand mei is er geen bingo want de dames zijn aan het genieten van hun welverdiende vakantie.

Op 27 juni is er de eerstvolgende bingo er weer en bent u van harte uitgenodigd. We starten om 14.00 uur, kom wel op tijd want vol is vol! De kosten voor een bingokaart zijn € 1,00 per ronde (meerdere kaarten per ronde mag ook).

Interesse voor Digitale nalatenschap?
Bij een korte inventarisatie onder de gebruikers van de helpdesk van SeniorWeb in de Brassershoeve valt er op dat senioren niet nadenken over wat er met hun wachtwoorden en accounts moet gebeuren wanneer ze het gebruik stoppen. Er zijn veel voorbeelden van accounts die na het overlijden noodgedwongen blijven bestaan omdat de nabestaanden niet goed bij de gegevens kunnen. Ook als mensen het zelf niet meer gebruiken kunnen bijvoorbeeld door vergeetachtigheid speelt dat al. Omdat je nooit kunt voorspellen wanneer dat moment komt is het maar beter daar vooraf een plannetje op te maken. En dat is relatief eenvoudig. Daarom wordt bij voldoende belangstelling een aparte informatiemiddag gepland voor het organiseren van je digitale nalatenschap.
Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij Frans Raijmakers, coördinator van de cursussen: 06-81391606 of email naar cursussen@debrassershoeve.nl. Onze brochure zien? Klik hier.

Elke dinsdag- en donderdagmorgen: Helpdesk
Elke dinsdag- en donderdagmorgen kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur terecht bij onze computerhelpdesk. Lees hier wat u zoal van ons kunt verwachten.

Onze cursussen en individuele lessen:
Weer veel cursisten hebben de beslissing genomen om hun kennis van de Windows computer, telefoon of tablet te vergroten. In een gezellige omgeving en een goede sfeer vinden de cursussen plaats. U kunt u nu al inschrijven voor de nieuwe cursussen die we starten in september/oktober. U zult verbaasd zijn wat ook u kunt leren! Maar u kunt ook nu al terecht als u een specifieke hulpvraag heeft door een individuele cursus te volgen. Lees er hier alles over. Is er iets niet duidelijk of vraagt u zich af of dit wel wat voor u is? Bel gerust even met Frans Raijmakers op telefoonnummer 06 81 39 16 06. Hij helpt u graag verder.

Wat is er zoal nog meer te doen in de Brassershoeve?
Elke dag van de week kunt u in de Brassershoeve terecht voor een heel scala aan activiteiten. Te veel om op te noemen, voor iedereen wel wat wils. Denk eens aan biljarten of klaverjassen, handwerken, dammen, schaken, bridge of meer bewegen voor ouderen. U kunt natuurlijk ook gewoon langskomen voor een gezellig praatje onder het genot van een bakkie koffie of een andere versnapering. Kijk eens hier wat u zoal kunt verwachten.

Onze gastvrouwen en gastheren zullen u graag ontvangen. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en zijn u behulpzaam bij uw wensen. Wij hopen u binnenkort in onze prachtige boerderij te ontvangen.