HET IS LENTE EN ER IS WEER VAN ALLES TE DOEN IN DE BRASSERSHOEVE!

De lente komt er weer aan en hopelijk gaan we de zon dan ook weer wat meer zien. Ook een mooie tijd om eens naar de Brassershoeve te gaan voor een gezellige praatje of om deel te nemen aan één van onze vele activiteiten. We lichten er een paar uit die u in april bij ons kunt verwachten:

De hele maand april:
In de Brassershoeve zijn, op de zolder die bereikbaar is met een traplift, inmiddels 4 schildersgroepen actief; een vijfde groep gaat binnenkort van start (kom eens gezellig kijken of het ook iets voor u is). De dames van de dinsdagmiddag hebben het initiatief genomen om weer een expositie te organiseren. Sinds 28 februari hebben zij elk 2 schilderijen in de gang of de grote zaal opgehangen. De schilderijen zijn te zien tot eind april.

De onderstaande foto geeft een kleine indruk van alle prachtige schilderijen die te zien zijn.


Vrijdag 5 april om 15.00 uur: De onthulling!
Onthult gaat worden het schilderij “De highlights van Huizen“.
Onze maandagmiddagschilders hebben belangrijke Huizense monumenten en kunstwerken op het doek gebracht. Het kleurrijke doek heeft een afmeting van 1,00 x 1,20 meter. Het schilderij krijgt een plaats in de grote zaal van de Brassershoeve en wordt onthuld om 15.00 uur waar vele van onze talentvolle schilders bij aanwezig zijn.

Inmiddels heeft de onthulling van het prachtige schilderij plaatst gevonden en heeft het werk een mooie plaats in de Brassershoeve gekregen.

Woensdag 17 april vanaf 14.00 uur: veilig internetten
De helpdeskmedewerkers van SeniorWeb de Brassershoeve krijgen met regelmaat vragen als:

    • Wat moet ik met deze vreemde e-mail, app of SMS?
    • Waarom belt de bank me nou?
    • Moet ik nou een kopietje maken van mijn ID?
    • Welk wachtwoord moet ik nu weer verzinnen?

Om de senioren beter te wapenen is er op 17 april 2024, 14:00 uur, een informatiemiddag. Tijdens die middag worden de deelnemers bewust gemaakt van wat wel en niet te doen, om veilig op het internet te blijven. Het is immers wel belangrijk dat senioren actief blijven in de digitale wereld. Naast allerlei overheidsdiensten geeft het internet immers ook veel gelegenheid tot het leggen van contact met familie en vrienden. Klik hier als u de brochure wilt bekijken. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij Frans Raijmakers, coördinator van de cursussen: 06-81391606 of email naar cursussen@debrassershoeve.nl

Interesse voor Digitale nalatenschap?
Bij een korte inventarisatie onder de gebruikers van de helpdesk van SeniorWeb in de Brassershoeve valt er op dat senioren niet nadenken over wat er met hun wachtwoorden en accounts moet gebeuren wanneer ze het gebruik stoppen. Er zijn veel voorbeelden van accounts die na het overlijden noodgedwongen blijven bestaan omdat de nabestaanden niet goed bij de gegevens kunnen. Ook als mensen het zelf niet meer gebruiken kunnen bijvoorbeeld door vergeetachtigheid speelt dat al. Omdat je nooit kunt voorspellen wanneer dat moment komt is het maar beter daar vooraf een plannetje op te maken. En dat is relatief eenvoudig. Daarom wordt bij voldoende belangstelling een aparte informatiemiddag gepland voor het organiseren van je digitale nalatenschap.
Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij Frans Raijmakers, coördinator van de cursussen: 06-81391606 of email naar cursussen@debrassershoeve.nl. Onze brochure zien? Klik hier.

Elke dinsdag- en donderdagmorgen: Helpdesk
Elke dinsdag- en donderdagmorgen kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur terecht bij onze computerhelpdesk. Lees hier wat u zoal van ons kunt verwachten.

Onze cursussen en individuele lessen:
Weer veel cursisten hebben de beslissing genomen om hun kennis van de Windows computer, telefoon of tablet te vergroten. In een gezellige omgeving en een goede sfeer vinden de cursussen plaats. U kunt u nu al inschrijven voor de nieuwe cursussen die we starten in september/oktober. U zult verbaasd zijn wat ook u kunt leren! Maar u kunt ook nu al terecht als u een specifieke hulpvraag heeft door een individuele cursus te volgen. Lees er hier alles over. Is er iets niet duidelijk of vraagt u zich af of dit wel wat voor u is? Bel gerust even met Frans Raijmakers op telefoonnummer 06 81 39 16 06. Hij helpt u graag verder.

Donderdagmiddag, 25 april: Bingo!
Op donderdagmiddag 25 april organiseren we weer een super gezellige bingo. We starten om 14.00 uur, kom wel op tijd want vol is vol! De kosten voor een bingokaart zijn € 1,00 per ronde (meerdere kaarten per ronde mag ook).

Wat is er zoal nog meer te doen in de Brassershoeve?
Elke dag van de week kunt u in de Brassershoeve terecht voor een heel scala aan activiteiten. Te veel om op te noemen, voor iedereen wel wat wils. Denk eens aan biljarten of klaverjassen, handwerken, dammen, schaken, bridge of meer bewegen voor ouderen. U kunt natuurlijk ook gewoon langskomen voor een gezellig praatje onder het genot van een bakkie koffie of een andere versnapering. Kijk eens hier wat u zoal kunt verwachten.

Onze gastvrouwen en gastheren zullen u graag ontvangen. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en zijn u behulpzaam bij uw wensen. Wij hopen u binnenkort in onze prachtige boerderij te ontvangen.