Historie

De monumentale boerderij aan de Waterstraat is omstreeks 1850 gebouwd en pas in 1976 door de Provincie Noord Holland ten behoeve van het ouderenwerk aangekocht en in het bezit gesteld van het toenmalige bestuur van de Stichting Lokaal Ouderenwerk. De doelstelling was en is nu ook: ouderen door activiteiten en sociale contacten te stimuleren om zo lang mogelijk in de eigen woonomgeving te blijven.

 

    Burgemeester F. Fontein                               ontvangt Prinses Margriet      Prinses Margriet in gesprek met een            Huizer dame in klederdracht De opening van het schaalmodel van het Dienstencentrum

 

 

De Stichting Lokaal Ouderenwerk zorgde voor diensten als het rondbrengen van diepvriesmaaltijden, vervoer voor ouderen, gymnastiek, schilder- en tekenlessen etc. Alles speciaal voor de oudere mens.

In de jaren ’90 kwam een fusie met de Stichting Lokaal Welzijn tot stand en konden ook andere doelgroepen in het Dienstencentrum terecht. Inmiddels nam het aantal ouderen in Huizen toe en werd daarnaast het belang van contacten tussen ouderen onderling om vereenzaming te voorkomen, ook duidelijk en breed gedragen. Toen in 2004 de Boerderij verkocht dreigde te worden kwamen met name deze ouderen hiertegen in opstand. Na acties met spandoeken in de Raadzaal, gaf een meerderheid van de Raad zich gewonnen en ging de verkoop aan derden niet door.

 

Een spandoek en een bordje op schoot laten er geen misverstand over bestaan:
de bewoners van het dienstencentrum zijn boos dat zij moeten verhuizen naar ’t Vuronger.
Foto Ton Karstermans.

 

 

De naam Dienstencentrum dekte al enige tijd de lading niet meer. Immers wordt Dienstencentrum verward met dienstverlening, terwijl wij ons tegenwoordig veel meer richten op activiteiten voor ouderen en als ontmoetingsplek voor een gezellig samenzijn.

Daarom werd in 2010 besloten om de boerderij een andere naam te geven. Dit werd “de Brassershoeve”, vernoemd naar de laatste bewoner van dit pand, die hier als timmerman werkzaam was. Vanuit dit centrum bieden wij diverse activiteiten aan gericht op 55-plussers.

De boerderij is eigendom van de Gemeente Huizen. De stichting moet zelf ervoor zorgen dat de exploitatiekosten sluitend zijn. Dit bereiken wij door o.a. het verhuren van ruimtes en op kleine schaal verzorgen van partijen voor gasten die binnen de doelgroep vallen.

Dit kunnen wij doen dankzij de inzet van ca. 50 vrijwilligers.

 

Het doel van de stichting is het beperken van een sociaal isolement onder ouderen. Zij kunnen bij ons aansluiting vinden bij gelijkgestemden. Dit kan door middel van deelname aan verschillende activiteiten (biljarten, kaarten, schilderen, lezen, handwerken); deel te nemen aan diverse cursussen (computerles in groepjes van max. 4 cursisten, of bijv. Engelse les), maar ook gewoon binnen te lopen om een kopje koffie of iets sterkers te drinken.

Er is parkeergelegenheid voor invaliden en scootmobiels.

U bent hartelijk welkom in onze gezellige authentieke ambiance in het centrum van Huizen.

Familie Brasser

Plattegrond
Inwendig

   

KADASTER JUNI 1976