Cursussen

Inleiding

 

Als u nooit met een computer hebt gewerkt, lijkt het leren bedienen van zo’n apparaat een hele onderneming waar u misschien tegenop ziet of inmiddels slechte ervaringen mee hebt. U wordt zich er steeds meer van bewust dat een leven zonder computer niet meer mogelijk is, zeker als u nog zelfstandig uw zaakjes wilt blijven regelen. De computercursussen van de Brassershoeve kunnen u erbij helpen om een computer of een IPad te leren gebruiken in uw eigen tempo voor bijvoorbeeld praktische zaken als:

 

– Een berichtje sturen naar uw kinderen of kleinkinderen

– Foto’s van kinderen en kleinkinderen bekijken en bewerken

– De Gooi en Eemlander lezen op uw IPad

– Uw ziektekosten declaraties met behulp van de computer of IPad opsturen naar uw
    zorgverzekeraar

– Een boek lezen op uw IPad

– Uw muziek beluisteren

– Uw bankzaken regelen via internet

– Informatie opvragen bij uw gemeente of de rijksoverheid

– Opzoeken van een recept of hoe u een vervelende vlek moet verwijderen, enz. enz.

 

Wat u er allemaal mee kunt is teveel om op te noemen en hangt sterk af van de energie en de tijd die u eraan kunt besteden om er mee leren om te gaan. U zult merken dat u dingen zelf zult gaan ontdekken wanneer er een goede basis is gelegd om met een computer te werken en u gaat er plezier aan beleven. Met andere woorden: Het is tijd om een cursus te gaan doen bij de Brassershoeve!!

Informatie computercursussen
Er zijn maximaal 4 deelnemers per cursus waardoor het bijna privé-opleidingen zijn.
Iedereen werkt met een eigen lescomputer, die ingesteld is op het systeem dat u thuis gebruikt. Alleen bij de IPad cursus werkt u op uw eigen IPad (Apple). Onze docenten zijn gewend om les te geven aan 55+ers, zodat het tempo daarop aansluit. Elke cursist krijgt individuele aandacht.

De cursussen worden elke week op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip gegeven. ‘s morgens van 09.30 – 11.30 uur en ‘s middags van 13.30 – 15.30 uur. De lessen duren ca. 2 uur.

Op feestdagen zijn er geen lessen. U hoort van uw docent op welke dag er eventueel een les kan worden ingehaald.

 

NIEUW!
Basiscursus Samsung Tablet Android    7 lessen

Deze cursus is bedoeld voor deelnemers zonder ervaring met een tablet of computer:
beginners dus.
Veel mogelijkheden van de tablet worden behandeld zoals surfen op internet, e-mailen,
bestanden beheren, werken met foto’s, muziek luisteren etc.
U werkt tijdens deze cursus op uw eigen tablet. (Let op: de cursus is niet voor de iPad.)
Bij aanmelding ontvangt u meer informatie over het aan te schaffen cursusboek.

 

Basiscursus Windows 10    10 lessen
U gebruikt thuis een computer/laptop met Windows 10 en kunt gemiddeld 2 tot 4 uur per week vrijmaken om thuis te oefenen.
Bij aanmelding ontvangt u meer informatie over het aan te schaffen cursusboek.


Overgangscursus Windows 10    4 lessen
U gebruikt thuis een computer/laptop met Windows 10 en kunt gemiddeld 2 tot 4 uur per week vrijmaken om thuis te oefenen. (Bekend met vorige versies van Windows).

Bij aanmelding ontvangt u meer informatie over het aan te schaffen cursusboek.


Opfriscursus Windows 10    4 lessen

Heeft u de basiscursus gedaan maar vindt u het nog steeds moeilijk en/of bent het een en ander vergeten? Speciaal daarvoor is deze opfriscursus bedoeld.

De meest belangrijke onderdelen van de basiscursus worden nogmaals in het kort behandeld. Maar bovenal: de vragen van de deelnemers zijn in hoge mate bepalend voor de inhoud van de lessen. Bij aanmelding ontvangt u meer informatie over het aan te schaffen cursusboek.


Vervolgcursus Windows 10   4 lessen

U heeft onze basiscursus gevolgd of u hebt door zelfstudie al een redelijke basiskennis van Windows 10 opgedaan, maar u wilt uw zelfredzaamheid vergroten door onder begeleiding een aantal toepassingen te oefenen. De docent kan hierbij helpen, rekening houdend met individuele vragen.

 

Apple IPad cursus    7 lessen
Veel mogelijkheden van de Apple IPad worden behandeld zoals Apple ID surfen op internet, e-mailen, foto’s maken, muziek luisteren etc. U werkt tijdens deze cursus op uw eigen IPad. (Let op: de cursus is niet voor Android tablets en ook niet voor IPad 1)

Bij aanmelding ontvangt u meer informatie over het aan te schaffen cursusboek.

 

Apple IPad Opfriscursus   4 lessen
Cursisten hebben eerder IPad cursus gevolgd, maar zijn een deel van de opgedane kennis kwijtgeraakt en hebben behoefte om de basisvaardigheden opnieuw te oefenen. Bij aanmelding ontvangt u meer informatie over het aan te schaffen cursusboek.

 

Apple IPad Vervolgcursus   4 lessen
Cursisten hebben eerder een IPad cursus gevolgd en zijn redelijk vertrouwd met de IPad of hebben door zelfstudie zich het gebruik van de IPad eigen gemaakt. Men heeft behoefte om te ontdekken en te leren hoe je een IPad nog meer kunt gebruiken voor zaken die je dagelijks bezighouden.
Graag doorgeven welke onderwerpen de voorkeur hebben.
Bij aanmelding ontvangt u meer informatie over het aan te schaffen cursusboek.

 

Fotobewerking op de computer  6 lessen
U leert in deze cursus uw foto’s te verfraaien, bij te kleuren of op andere wijze te bewerken. U werkt thuis met Windows 7, Windows 8 / 8.1 of Windows 10. Ook hebt u al goede kennis van het Windows besturingssysteem, waarvan mappen maken een belangrijk onderdeel is. Verder bent u al bekend met tekstbestanden maken en beheren, evenals e-mailen en surfen op internet. Gewerkt wordt er met het gratis programma Picasa en Paint. Een cursusboek is niet nodig. De docent voorziet u van de nodige informatie.

 

Fotoalbum maken   4 lessen
In deze cursus leert u hoe u van uw favoriete foto’s een album kunt maken of een leuke fotocollage. U heeft thuis een computer/laptop met Windows. Een cursusboek is niet nodig.


Inschrijfformulier is verkrijgbaar in de Brassershoeve

Na ontvangst van uw inschrijfformulier en uiterlijk 2 weken voor het begin van de cursus wordt u door onze cursuscoördinator gebeld om uw inschrijving te bevestigen en te horen of u geplaatst bent.  Dan wel dat u op de wachtlijst komt te staan voor een volgende cursus.

Voor aanvang van de cursus ontvangt u een bevestigingsbrief, tevens factuur, waarop het te betalen bedrag en ons rekeningnummer staan vermeld. Wij verzoeken u vriendelijk het verschuldigde bedrag voor aanvang van de cursus aan ons over te maken onder vermelding van het factuurnummer.

Wij raden u aan om het cursusboek pas te kopen op het moment dat u zeker bent van een plaats bij de cursus van uw keuze.

De cursussen vinden alleen doorgang bij voldoende deelname. U wordt geplaatst in volgorde van inschrijving. De cursussen worden gegeven in het leslokaal van de Brassershoeve.

Telefonische inlichtingen : Gré van der Deure, Tel.: 035 525 08 21
E-mail: cursussen@debrassershoeve.nl of via De Brassershoeve

De cursussen vinden alleen doorgang bij voldoende deelname. Plaatsing geschiedt in volgorde van inschrijving.

 

Engelse les

U gaat op bezoek bij uw kinderen en kleinkinderen in Canada, Australië of Nieuw Zeeland.
Kom op Engelse les !
U wilt op vakantie in Engeland wat kunnen praten met die aardige Engelsen…
Kom op Engelse les !
U wilt op reis in het buitenland een beetje Engels paraat hebben (en niet met uw mond vol tanden staan!).
Kom op Engelse les !
Of u wilt gewoon op een leuke, ontspannen manier (samen met anderen) uw kennis van het Engels ophalen.
Kom op Engelse les !

In september en januari starten we in de Brassershoeve in Huizen, met Engelse lessen, zo mogelijk met twee groepen, beginners en gevorderden.
Daar liggen nu al de inschrijfformulieren !