Wetenswaardigheden

Grote update Windows 10 in april.

De eerste grote Windows-update van het jaar komt eraan. In de loop van april brengt Microsoft de Spring Creators Update uit.
Microsoft voorziet Windows 10 tweemaal per jaar van een grote update. De eerste grote update van 2018 staat gepland voor april. Na de Creators Update (april 2017) en de Fall Creators Update (oktober 2017) krijgen we nu te maken met de Spring Creators Update.

Updatebeleid Microsoft
Het is niet nodig om actie te ondernemen, de update komt vanzelf op uw systeem beschikbaar. Microsoft neemt ruim de tijd om wereldwijd alle computers bij te werken. Het kan zo enkele maanden duren. Zodra de update verschijnt publiceert SeniorWeb een artikel over de belangrijkste vernieuwingen

Welke versie hebt u?
Bekijk als volgt welke versie van Windows 10 er op uw computer of laptop staat:

Klik op de Startknop > Instellingen (het pictogram van het tandwiel).
Klik op Systeem.
Klik op Info.
Achter ‘Versie’ ziet u het versienummer van Windows 10.
Het versienummer moet 1703 of 1709 zijn.
Is het een lager nummer dan moet u de pc snel bijwerken.
Klik daarvoor op de Startknop > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Selecteer Controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn, worden deze nu geïnstalleerd.

Lukt het bijwerken niet, kom dan gerust met uw laptop even langs bij onze Computerhelpdesk in de Brassershoeve.

TIP!
Windows installeert updates automatisch. Zo blijft de computer optimaal werken. Laat de computer af en toe een paar uur aan zodat noodzakelijke updates verwerkt kunnen worden.

Bron: SeniorWeb