Activiteiten

Meer bewegen voor ouderen (MbvO)

Het MBvO is een vorm van gymnastiek specifiek gericht op senioren  vanaf 60 jaar en ouder. Ouderen moeten langer zelfstandig thuis blijven wonen en dat vraagt om een goede lichamelijke conditie en reactievermogen. In deze lessen staan plezier in bewegen op muziek en conditieverbetering voorop. U bent van harte welkom om kennis te komen maken en vrijblijvend een les mee te doen.

Er zijn inmiddels twee soorten lessen:
De eerste les is voor mobiele senioren, vrijdagmorgen van  10:00uur – 11:00uur met daarna gezellig koffie/ thee drinken, de kosten bedragen €60,00 per 3 maanden. De tweede les is voor de minder mobiele senioren, vrijdagmorgen van 11:15 uur – 12:15 uur met daarna gezellig koffie/ thee drinken, de kosten bedragen €60,00 per 3 maanden. Vervoer kan geregeld worden via de taxi of Belbus, tel. 025 528 82 66.

Lesgever en inlichtingen: Kinga Ambrus, kingama777@gmail.com, tel 06 169 95 414

 

Biljarten

Tegen een kleine vergoeding kan er gebiljart worden en eventueel kunt u ook afspreken om te leren biljarten onder leiding van een deskundige vrijwilliger. U kunt ook lid worden van de biljartclub ’t Ouwe Darp! Er kan dan mee gespeeld worden met de onderlinge competitie en met gezelligheids tournooitjes.

Eenmaal in de 2 weken speelt op woensdagavond de biljartclub Old Fellows.
Wilt u hiervan lid worden dan kunt u informatie inwinnen in de Brassershoeve.

 


Fietsclub


Elke 2e en 4e woensdagochtend van de maand start de fietsclub, weer of geen weer,
voor een lange of korte rit. Aanvang 10.00 uur.

 


Vrij Schilderen


U kunt uw creativiteit kwijt bij één van onze drie schildersclubs. Op maandagmiddag, dinsdagochtend en donderdagmiddag komt een groepje enthousiaste dames en heren bijeen op onze rustieke schilderzolder.

Er is een nieuwe groep gestart op de dinsdagmiddag: Mensen die graag samen met anderen willen schilderen in een gezellige ambiance neem contact op met de Brassershoeve of kom eens kijken. Voor nieuwe deelnemers is nog plaats op dinsdagochtend en dinsdagmiddag.

 


Spelletjes


Nieuw: Elke 2e donderdag van de maand: Rummikub aanvang 14.00 uur.
1e donderdag van de maand: Dammen aanvang 14.00 uur.
U hoeft zich niet van te voren aan te melden.

 


Bridge


Op de maandagochtend is er een gezellige bridgeclub onder leiding van Lutha de Jong.
Inlichtingen: Mevr. Betty Schwarz telefoonnummer: 035-5264054 of aan de bar bij de Brassershoeve.

 

 


Klaverjassen


Op de dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur en op de woensdagavond vanaf 19.45 uur kunt u komen klaverjassen. Kosten EUR 2,50 incl. een lekker knabbeltje tijdens het kaarten.

Handwerken


Op maandagmiddag kunt u gezellig aanschuiven aan de handwerktafel.

 


Leesclub


Wilt u samen met anderen een boek lezen en bespreken dan bent u welkom op woensdagavond, 1 x in de zes weken. Inlichtingen: Mevr. Margot Baarda tel 035-5389027